HIIT - High Intensity Interval Training

HIIT-training is een effectieve training om sneller conditie, spier-uithoudingsvermogen en explosiviteit te trainen. In een training van 30 minuten verhoog je de vetverbranding en stofwisseling, zelfs tot ver na de workout (72 uur!) 

Bij HIIT-workouts is het doel om je maximaal in te zetten tijdens de oefeningen. Je ideale hartslag hangt natuurlijk af van je leeftijd (en geslacht). Maar trainen met een hartslag van 80-90% is daarvoor een goede richtlijn. Dit is de ideale training om vet te verbranden. 

hoograven_perrysport_gezondheid_spieren_fitness_sportschool_tolsteeg_tolsteegplantsoen_beckysbootcamp_becky_030_utrecht_hoograven_bewegen_trainen_lunetten_fitness_burnout_depressie_bootcamp_HIIT_wilhelminapark_hamersplantsoen_afvallen_dik_conditie_rennen_hardlopen_kracht_training_personal_pt_doel_werken_proefles_gratis_sporten_laagdrempelig_persoonlijk_gezellig_goedkoop_rugpijn_rugklachten_zwangerschap_baby_buik_boksen_fitter_locaties_bekkenklachten_klachten

Meer informatie

High intensity training is een efficiënte training voor vetverbranding. De BB HIIT training duurt 30 tot 40 minuten. Probeer wat eerder aanwezig te zijn om alvast te kunnen starten met de warming up.

Het grootste voordeel van High Intensity Interval Training is dat het minder tijd kost, en betere resultaten oplevert dan eindeloos een beetje te rennen. Dit komt simpelweg doordat de intensiteit veel hoger is. Door de relatief korte pauzes blijft je hartslag hoog en verbrand je meer calorieën. Dit is dus de ideale training om vet te verbranden.

Onderzoek

Uit onderzoek onder 8 actieve vrouwen (22 jaar ± 0.2 jaar) die gedurende 2 weken 7 high intensity interval trainingen (bestaande uit 4 keer 10 minuten op ∼90% van VO2max met 2 minuten pauze) hebben gedaan. Blijkt na afloop van de 2 weken een toename in de capaciteit van het lichaam en de skeletspieren om vet te verbranden. (Talanian et al, 2006).